Wim Crouwel Lezing 2017

16 September 2017 

Wim Crouwel Lezing door Alice Twemlow: 'Design Criticism in the Age of the Anthropocene'

Op zaterdag 16 september 2017 bent u van harte uitgenodigd voor de vierde editie van de Wim Crouwel Lezing. Alice Twemlow zal in deze lezing onder andere ingaan op de vraag welke rol design kan spelen in een tijdperk dat in het teken staat van klimaatverandering.

De lezing wordt uitgesproken in de Aula van de Universiteit van Amsterdam (Singel 411), de voertaal is Engels. De borrel vindt plaats bij de Bijzondere Collecties (Oude Turfmarkt 129).

Alice Twemlow is designhistoricus, publicist en educator. Zij is Design Lector aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast is zij hoofd van de masteropleiding Design Curating & Writing aan de Design Academy in Eindhoven. Voordat zij in 2015 naar Amsterdam verhuisde was zij founding director van de masteropleiding Design Research, Writing & Criticism aan de School of Visual Arts in New York.

Twemlow promoveerde in designgeschiedenis aan het Royal College of Art in London. Bij MIT Press verscheen in het voorjaar van 2017 haar boek Sifting the Trash: A History of Design Criticism in the US and the UK Since 1950.